Coffee Recipes

Brew your coffee at home.Explore our recomended recipes so you can make a delicious coffee for your partner, when they wake up every day.

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Lingura
    Apa
    Ibric alama/cupru.


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    20g cafea pentru 200 ml apa 60°C

    Granulatie macinare cafea:
    foarte fin (consistenta pudra)

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se adauga 20g cafea macinata foarte fin in ibric.

    2. Se adauga circular usor 200g apa la 60°C.

    3. Se amesteca usor apa cu cafeaua, pentru omogenizare.

    4. Se pune ibricul pe sursa de caldura (aragaz/plita) si se ajusteaza temperatura pentru a obtine timpul de extractie de max 2m30s.

    5. Se indeparteaza de pe sursa de caldura cand cafeaua incepe sa se ridice in ibric spre marginea ibricului, nu trebuie sa fiarba.

    6. Se inverte uspr circular ibricul, apoi se inclina astfel incat sa se retina spuma si se toarna incet in cana.

    7. Se lasa 1m-2m pentru asezarea particulelor de cafea la baza canii.

    8. Se serveste si se savureaza din cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Moka Pot


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    14g cafea pentru 140ml apa fierbinte

    Granulatie macinare cafea:
    mediu fin (consistenta nisipului)

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se umple cosul moka pot-ului cu cafea, niveland usor, fara sa se tampeze.

    2. Se adauga 140 ml apa fierbinte in vasul inferior al moka pot-ului, pana la nivelul valvei.

    3. Se adauga cosul cu cafea pe partea inferioara si se infileteaza partea superioara.

    4. Se asaza pe sursa de caldura (aragaz/plita) cu capacul desfacut.

    5. Dupa ce se ridica toata apa, se apasa capacul, se indeparteaza moka pot de pe sursa de caldura si se raceste partea inferioara sub jet rece de apa.

    6. Se serveste si se savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula
    Palnie aeropress
    Filtru
    Aeropress inversat
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    15-16g cafea pentru 220 – 230ml apa la 88°C-92°C

    Granulatie macinare cafea:
    mediu-fin (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

    Timp de extractie:
    1m30s-2m.

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe filtrul aeropressului si se clateste cu apa calda.

    2. Se asaza aeropresul cu baza pistonului pe cantar, se toarna apa fierbinte din abundenta si se incalzeste conul cilindric. Se arunca apa.

    3. Se adauga cafeaua macinata in conul aeropressului, cu ajutorul palniei.

    4. Se adauga 40-50 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si si se asteapta 30s.

    5. Se adauga pana la 220-230 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si se asteapta pana la max 1m30s.

    Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
    toarna pana la 230 ml si se asteapta pana la max 1m30s.

    6. Se aplica filtrul, se intoarce aeropressul cu filtrul in jos, pe cana in care se realizeaza bautura si se realizeaza extractia, prin apasarea ferma si constanta a pistonului, pana se aude zgomotul de final (aprox 2m).

    7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Filtru
    Vas Chemex
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    35-40g cafea pentru 440-450ml apa la 93°C-95°C

    Granulatie macinare cafea:
    grunjos

    Timp de extractie:
    3m-3m30s.

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe chemex si se clateste cu apa calda din abundenta. Se arunca apa.

    2. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

    3. Se adauga 50ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

    4. Se adauga pana la 200 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana se scurge apa.

    5. Se adauga circular pana 400ml apa, n mod circular, din interior spre exterior, si pana la 450 ml in mijloc.

    Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

    6. Se asteapta scurgerea apei pana la max 3m30s.

    7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula bambus/lingura
    Presa Franceza.


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    25g cafea pentru 280ml apa la 88°C-90°C

    Granulatie macinare cafea:
    grunjoasa

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se clateste vasul presei franceze cu apa fierbinte din abundenta.

    2. Se adauga 25g cafea macinata grunjos in vasul presei.

    3. Se adauga 280 ml apa la 90°C peste cafea si se amesteca circular de 10ori cu spatula de bambus si se adauga filtrul, fara sa se apese.

    4. Dupa aprox 2m se apasa usor si constant filtrul presei pentru a se obtine o bautura echilibrata.

    5. Se serveste si se savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula bambus
    Filtru
    Server&dripper V6
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    16-17g cafea pentru 240 – 250ml apa la 90°C-94°C

    Granulatie macinare cafea:
    mediu (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

    Timp de extractie:
    2m30s – 3m

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe dripper, dripperul pe server si se asaza pe cantar.

    2. Se clateste filtrul de hartie si serverul cu apa fierbinte din abundenta; se arunca apa.

    3. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

    4. Se adauga 30-40 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

    5. Se adauga pana la 250 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana la max 3m.

    Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
    toarna pana la 250 ml si se asteapta pana la max 3m.

    Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

    6. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Lingura
    Apa
    Ibric alama/cupru.


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    20g cafea pentru 200 ml apa 60°C

    Granulatie macinare cafea:
    foarte fin (consistenta pudra)

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se adauga 20g cafea macinata foarte fin in ibric.

    2. Se adauga circular usor 200g apa la 60°C.

    3. Se amesteca usor apa cu cafeaua, pentru omogenizare.

    4. Se pune ibricul pe sursa de caldura (aragaz/plita) si se ajusteaza temperatura pentru a obtine timpul de extractie de max 2m30s.

    5. Se indeparteaza de pe sursa de caldura cand cafeaua incepe sa se ridice in ibric spre marginea ibricului, nu trebuie sa fiarba.

    6. Se inverte uspr circular ibricul, apoi se inclina astfel incat sa se retina spuma si se toarna incet in cana.

    7. Se lasa 1m-2m pentru asezarea particulelor de cafea la baza canii.

    8. Se serveste si se savureaza din cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Moka Pot


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    14g cafea pentru 140ml apa fierbinte

    Granulatie macinare cafea:
    mediu fin (consistenta nisipului)

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se umple cosul moka pot-ului cu cafea, niveland usor, fara sa se tampeze.

    2. Se adauga 140 ml apa fierbinte in vasul inferior al moka pot-ului, pana la nivelul valvei.

    3. Se adauga cosul cu cafea pe partea inferioara si se infileteaza partea superioara.

    4. Se asaza pe sursa de caldura (aragaz/plita) cu capacul desfacut.

    5. Dupa ce se ridica toata apa, se apasa capacul, se indeparteaza moka pot de pe sursa de caldura si se raceste partea inferioara sub jet rece de apa.

    6. Se serveste si se savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula
    Palnie aeropress
    Filtru
    Aeropress inversat
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    15-16g cafea pentru 220 – 230ml apa la 88°C-92°C

    Granulatie macinare cafea:
    mediu-fin (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

    Timp de extractie:
    1m30s-2m.

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe filtrul aeropressului si se clateste cu apa calda.

    2. Se asaza aeropresul cu baza pistonului pe cantar, se toarna apa fierbinte din abundenta si se incalzeste conul cilindric. Se arunca apa.

    3. Se adauga cafeaua macinata in conul aeropressului, cu ajutorul palniei.

    4. Se adauga 40-50 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si si se asteapta 30s.

    5. Se adauga pana la 220-230 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si se asteapta pana la max 1m30s.

    Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
    toarna pana la 230 ml si se asteapta pana la max 1m30s.

    6. Se aplica filtrul, se intoarce aeropressul cu filtrul in jos, pe cana in care se realizeaza bautura si se realizeaza extractia, prin apasarea ferma si constanta a pistonului, pana se aude zgomotul de final (aprox 2m).

    7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Filtru
    Vas Chemex
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    35-40g cafea pentru 440-450ml apa la 93°C-95°C

    Granulatie macinare cafea:
    grunjos

    Timp de extractie:
    3m-3m30s.

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe chemex si se clateste cu apa calda din abundenta. Se arunca apa.

    2. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

    3. Se adauga 50ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

    4. Se adauga pana la 200 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana se scurge apa.

    5. Se adauga circular pana 400ml apa, n mod circular, din interior spre exterior, si pana la 450 ml in mijloc.

    Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

    6. Se asteapta scurgerea apei pana la max 3m30s.

    7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula bambus/lingura
    Presa Franceza.


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    25g cafea pentru 280ml apa la 88°C-90°C

    Granulatie macinare cafea:
    grunjoasa

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se clateste vasul presei franceze cu apa fierbinte din abundenta.

    2. Se adauga 25g cafea macinata grunjos in vasul presei.

    3. Se adauga 280 ml apa la 90°C peste cafea si se amesteca circular de 10ori cu spatula de bambus si se adauga filtrul, fara sa se apese.

    4. Dupa aprox 2m se apasa usor si constant filtrul presei pentru a se obtine o bautura echilibrata.

    5. Se serveste si se savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula bambus
    Filtru
    Server&dripper V6
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    16-17g cafea pentru 240 – 250ml apa la 90°C-94°C

    Granulatie macinare cafea:
    mediu (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

    Timp de extractie:
    2m30s – 3m

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe dripper, dripperul pe server si se asaza pe cantar.

    2. Se clateste filtrul de hartie si serverul cu apa fierbinte din abundenta; se arunca apa.

    3. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

    4. Se adauga 30-40 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

    5. Se adauga pana la 250 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana la max 3m.

    Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
    toarna pana la 250 ml si se asteapta pana la max 3m.

    Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

    6. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Lingura
    Apa
    Ibric alama/cupru.


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    20g cafea pentru 200 ml apa 60°C

    Granulatie macinare cafea:
    foarte fin (consistenta pudra)

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se adauga 20g cafea macinata foarte fin in ibric.

    2. Se adauga circular usor 200g apa la 60°C.

    3. Se amesteca usor apa cu cafeaua, pentru omogenizare.

    4. Se pune ibricul pe sursa de caldura (aragaz/plita) si se ajusteaza temperatura pentru a obtine timpul de extractie de max 2m30s.

    5. Se indeparteaza de pe sursa de caldura cand cafeaua incepe sa se ridice in ibric spre marginea ibricului, nu trebuie sa fiarba.

    6. Se inverte uspr circular ibricul, apoi se inclina astfel incat sa se retina spuma si se toarna incet in cana.

    7. Se lasa 1m-2m pentru asezarea particulelor de cafea la baza canii.

    8. Se serveste si se savureaza din cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Moka Pot


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    14g cafea pentru 140ml apa fierbinte

    Granulatie macinare cafea:
    mediu fin (consistenta nisipului)

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se umple cosul moka pot-ului cu cafea, niveland usor, fara sa se tampeze.

    2. Se adauga 140 ml apa fierbinte in vasul inferior al moka pot-ului, pana la nivelul valvei.

    3. Se adauga cosul cu cafea pe partea inferioara si se infileteaza partea superioara.

    4. Se asaza pe sursa de caldura (aragaz/plita) cu capacul desfacut.

    5. Dupa ce se ridica toata apa, se apasa capacul, se indeparteaza moka pot de pe sursa de caldura si se raceste partea inferioara sub jet rece de apa.

    6. Se serveste si se savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula
    Palnie aeropress
    Filtru
    Aeropress inversat
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    15-16g cafea pentru 220 – 230ml apa la 88°C-92°C

    Granulatie macinare cafea:
    mediu-fin (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

    Timp de extractie:
    1m30s-2m.

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe filtrul aeropressului si se clateste cu apa calda.

    2. Se asaza aeropresul cu baza pistonului pe cantar, se toarna apa fierbinte din abundenta si se incalzeste conul cilindric. Se arunca apa.

    3. Se adauga cafeaua macinata in conul aeropressului, cu ajutorul palniei.

    4. Se adauga 40-50 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si si se asteapta 30s.

    5. Se adauga pana la 220-230 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si se asteapta pana la max 1m30s.

    Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
    toarna pana la 230 ml si se asteapta pana la max 1m30s.

    6. Se aplica filtrul, se intoarce aeropressul cu filtrul in jos, pe cana in care se realizeaza bautura si se realizeaza extractia, prin apasarea ferma si constanta a pistonului, pana se aude zgomotul de final (aprox 2m).

    7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Filtru
    Vas Chemex
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    35-40g cafea pentru 440-450ml apa la 93°C-95°C

    Granulatie macinare cafea:
    grunjos

    Timp de extractie:
    3m-3m30s.

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe chemex si se clateste cu apa calda din abundenta. Se arunca apa.

    2. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

    3. Se adauga 50ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

    4. Se adauga pana la 200 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana se scurge apa.

    5. Se adauga circular pana 400ml apa, n mod circular, din interior spre exterior, si pana la 450 ml in mijloc.

    Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

    6. Se asteapta scurgerea apei pana la max 3m30s.

    7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula bambus/lingura
    Presa Franceza.


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    25g cafea pentru 280ml apa la 88°C-90°C

    Granulatie macinare cafea:
    grunjoasa

    Timp de extractie:
    2m-2m30s.

    Preparare

    1. Se clateste vasul presei franceze cu apa fierbinte din abundenta.

    2. Se adauga 25g cafea macinata grunjos in vasul presei.

    3. Se adauga 280 ml apa la 90°C peste cafea si se amesteca circular de 10ori cu spatula de bambus si se adauga filtrul, fara sa se apese.

    4. Dupa aprox 2m se apasa usor si constant filtrul presei pentru a se obtine o bautura echilibrata.

    5. Se serveste si se savureaza in cana preferata!

  • Ustensile:

    Cafea
    Cronometru
    Apa
    Spatula bambus
    Filtru
    Server&dripper V6
    Cantar de precizie


    Reteta:

    Proportie cafea/apa:
    16-17g cafea pentru 240 – 250ml apa la 90°C-94°C

    Granulatie macinare cafea:
    mediu (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

    Timp de extractie:
    2m30s – 3m

    Preparare

    1. Se monteaza filtrul de hartie pe dripper, dripperul pe server si se asaza pe cantar.

    2. Se clateste filtrul de hartie si serverul cu apa fierbinte din abundenta; se arunca apa.

    3. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

    4. Se adauga 30-40 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

    5. Se adauga pana la 250 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana la max 3m.

    Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
    toarna pana la 250 ml si se asteapta pana la max 3m.

    Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

    6. Se serveste si savureaza in cana preferata!