Ustensile:

Cafea
Cronometru
Apa
Spatula bambus
Filtru
Server&dripper V6
Cantar de precizie


Reteta:

Proportie cafea/apa:
16-17g cafea pentru 240 – 250ml apa la 90°C-94°C

Granulatie macinare cafea:
mediu (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

Timp de extractie:
2m30s – 3m

Preparare

1. Se monteaza filtrul de hartie pe dripper, dripperul pe server si se asaza pe cantar.

2. Se clateste filtrul de hartie si serverul cu apa fierbinte din abundenta; se arunca apa.

3. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

4. Se adauga 30-40 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

5. Se adauga pana la 250 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana la max 3m.

Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
toarna pana la 250 ml si se asteapta pana la max 3m.

Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

6. Se serveste si savureaza in cana preferata!

Join our Newsletter
Sign up for our delicious newsletter and get 10% off your first order!
    SUBSCRIBE
    I agree with the terms and conditions
    No, thanks