Ustensile:

Cafea
Cronometru
Apa
Filtru
Vas Chemex
Cantar de precizie


Reteta:

Proportie cafea/apa:
35-40g cafea pentru 440-450ml apa la 93°C-95°C

Granulatie macinare cafea:
grunjos

Timp de extractie:
3m-3m30s.

Preparare

1. Se monteaza filtrul de hartie pe chemex si se clateste cu apa calda din abundenta. Se arunca apa.

2. Se adauga cafeaua macinata in filtrul umezit si se niveleaza cafeaua in filtru prin invartire.

3. Se adauga 50ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta 30s.

4. Se adauga pana la 200 ml apa fierbinte, in mod circular, din interior spre exterior, si se asteapta pana se scurge apa.

5. Se adauga circular pana 400ml apa, n mod circular, din interior spre exterior, si pana la 450 ml in mijloc.

Optional: se poate roti cu o spatula de bambus circular, usor, de 3 ori, la fiecare turnare.

6. Se asteapta scurgerea apei pana la max 3m30s.

7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

Join our Newsletter
Sign up for our delicious newsletter and get 10% off your first order!
    SUBSCRIBE
    I agree with the terms and conditions
    No, thanks