Ustensile:

Cafea
Cronometru
Apa
Spatula
Palnie aeropress
Filtru
Aeropress inversat
Cantar de precizie


Reteta:

Proportie cafea/apa:
15-16g cafea pentru 220 – 230ml apa la 88°C-92°C

Granulatie macinare cafea:
mediu-fin (consistenta intre nisip si sare grunjoasa)

Timp de extractie:
1m30s-2m.

Preparare

1. Se monteaza filtrul de hartie pe filtrul aeropressului si se clateste cu apa calda.

2. Se asaza aeropresul cu baza pistonului pe cantar, se toarna apa fierbinte din abundenta si se incalzeste conul cilindric. Se arunca apa.

3. Se adauga cafeaua macinata in conul aeropressului, cu ajutorul palniei.

4. Se adauga 40-50 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si si se asteapta 30s.

5. Se adauga pana la 220-230 ml apa fierbinte, in mod circular, se amesteca circular usor cu spatula si se asteapta pana la max 1m30s.

Optional: se pot face doua turnari intermediare: pana la 120 ml, se asteapta pana la 1m20s, apoi se
toarna pana la 230 ml si se asteapta pana la max 1m30s.

6. Se aplica filtrul, se intoarce aeropressul cu filtrul in jos, pe cana in care se realizeaza bautura si se realizeaza extractia, prin apasarea ferma si constanta a pistonului, pana se aude zgomotul de final (aprox 2m).

7. Se serveste si savureaza in cana preferata!

Join our Newsletter
Sign up for our delicious newsletter and get 10% off your first order!
    SUBSCRIBE
    I agree with the terms and conditions
    No, thanks