Ustensile:

Cafea
Cronometru
Lingura
Apa
Ibric alama/cupru.


Reteta:

Proportie cafea/apa:
20g cafea pentru 200 ml apa 60°C

Granulatie macinare cafea:
foarte fin (consistenta pudra)

Timp de extractie:
2m-2m30s.

Preparare

1. Se adauga 20g cafea macinata foarte fin in ibric.

2. Se adauga circular usor 200g apa la 60°C.

3. Se amesteca usor apa cu cafeaua, pentru omogenizare.

4. Se pune ibricul pe sursa de caldura (aragaz/plita) si se ajusteaza temperatura pentru a obtine timpul de extractie de max 2m30s.

5. Se indeparteaza de pe sursa de caldura cand cafeaua incepe sa se ridice in ibric spre marginea ibricului, nu trebuie sa fiarba.

6. Se inverte uspr circular ibricul, apoi se inclina astfel incat sa se retina spuma si se toarna incet in cana.

7. Se lasa 1m-2m pentru asezarea particulelor de cafea la baza canii.

8. Se serveste si se savureaza din cana preferata!

Join our Newsletter
Sign up for our delicious newsletter and get 10% off your first order!
    SUBSCRIBE
    I agree with the terms and conditions
    No, thanks